Heiwerkzaamheden gestart

De eerste palen zijn de grond in! Woensdag 12 december zijn de heiwerkzaamheden gestart voor de nieuwe afrit West. De afrit wordt voorzien van een paalmatras. Afrit West is de nieuwe afrit van de A16 naar de Rijksstraatweg.

Een paalmatras bestaat uit een fundering van palen met daarop een gewapende aardebaan. Het is een funderingssysteem wat gebruikt wordt om een weg aan te leggen op een slappe ondergrond. Voor het paalmatras worden ongeveer 3.500 palen geheid.
De eerste 50 palen worden deze week geheid en zijn bedoeld om een nieuw duiker te funderen. Dit zijn betonnen prefab palen die aangebracht worden. Begin januari wordt gestart met de hoofdmoot van het paalmatras. Dit zijn andere palen, namelijk vibropalen.

Bij het maken van een vibropaal wordt eerst een stalen buis met gesloten punt heiend in de grond gebracht. Het heien vindt hierbij plaats op de kop van de buis. Nadat de buis op diepte is gebracht wordt in de buis een wapeningskorf gehangen en wordt de buis volgestort met betonspecie. Tijdens dit storten wordt de buis heiend of trillend omhoog getrokken, zodat het beton goed kan verdichten, en een goede aansluiting tussen de paal en de omliggende grond ontstaat.

Posts created 18

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven